Német magyar szótár

(Magyar német szótár)

A német magyar szótár fordítóprogramjának használatához a fenti keresőmezőbe kell beírni a fordítandó szót, majd egy enterrel, vagy a Keresés gombra kattintással lehet indítani a szótárazást. Lehet szótőre, ragozott, fokozott alakra, többes számra is keresni, a fordító felismeri a keresett szó szótári alakját.

Német magyar szótár szócikkeinek felépítése

Német magyar szótár példa címszó.
számok1 szótár pontoka fordított szó
számok2 szótár pontoka fordított szó jelentéscsoportjai, jelentései fontosság és gyakoriság szerinti sorrendben
számok3 szótár pontokaz ikon kattintásával további jelentéscsoportokat láthatunk
számok4 szótár pontokitt látható a keresett szó szófaja
számok5 szótár pontokha bármilyen hibát talál az adott szócikknél azt erre az ikonra kattintva tudja jelezni és mi vállaljuk, hogy 24 órán belül kijavítjuk azt

Szótárazás, fordítás - Német magyar szótár

Német magyar szótár fordítóprogramunk segítségével bárhol és bármikor könnyen és gyorsan hozzáférhet mind asztali számítógépen, mind pedig mobiltelefonon egy adott angol, vagy magyar szó jelentéséhez, fordításához. Szótárunk tartalmaz szinte minden fontos és hasznos információt amire egy szóról annak fordítása során szüksége lehet.

A találatokat szófajuk, fontosságuk és gyakoriságuk szerint sorba rendezzük, azon belül a jelentéscsoportokat és a jelentéseket is azok fontossága szerinti sorrendben mutatjuk meg. A szócikkekben megtalálhatóak az adott szavak szófajai szeritni specifiukumai, az igéknél a szótári alakok, a főneveknél a többesszám, a mellékneveknél a fokozások, valamint a kiejtés tanulását segítendő látható a fordítandó szó fonetikus leírása, illetve meg is hallgatható a kiejtés. A szótár tartalmaz még az adott angol, vagy magyar szóhoz kapcsolódó kifejezésszótárat és példamondatokat is.

A német a germán nyelveknek a nyugati ágába tartozó nyelv. Majdnem 100 millió ember anyanyelve, és további 80 millió ember tanult nyelve, ezért a világ legfontosabb nyelvei közé tartozik. Az Európai Unióban a németet beszélik a legtöbben anyanyelvként. A világ második legfontosabb tudományos közvetítője. Jelentősségét jól mutatja, hogy világszinten minden tizedik könyvet német nyelven adnak ki. A német nyelv jelenleg az egyetlen hivatalos nyelv Ausztriában és Liechtensteinben. Az egyik hivatalos nyelv Németországban, Svájcban, Luxemburgban, Olaszországban, azonkívül Belgium, Dánia és Oroszország egyes területein. Ezeken túl pedig számos európai országban, valamint az Egyesült Államokban is jelentős számú német anyanyelvű ember él, különösen egybefüggő területeken, Pennsylvaniában és Texasban. Sok németajkú ember él az eddig felsoroltakon kívüll Kanadában, Brazíliában, Chilében, Argentínában, Mexikóban, Ausztráliában, Dél-Afrikában és a volt német gyarmatokon (Namíbia, Togo, Kamerun stb.) is.

Hányan beszélnek angolul vagy németül szótárral?